OM

Hei! Så hyggelig at du besøker nettsiden min og er nysgjerrig på hvem jeg er.

Jeg startet Moss YogaSenter i 2018 etter å ha undervist MediYoga i Moss i flere år i lokaler hos ulike treningssentere.

Jeg er mor til fire og gründer av:

Min intensjon med bedriftene Mat er Medisin  Moss YogaSenter og Online Yoga er å bidra med hjelp og kunnskap om kosthold, ernæring og trening tilpasset din unike situasjon.

Det er aldri for sent med en god endring!

Anne-Grete Lavik-Haug, MSc

I 2014 sa jeg opp en trygg jobb som forsker for å starte mitt eget firma Mat er Medisin. Kunnskap fra jobb og utdannelse om sammenhengen mellom livsstil og helse var grunnen til at jeg måtte ut av komfortsonen og gjøre noe som jeg tenkte kunne ha betydning for andre. Så jeg startet egen praksis som ernæringsrådgiver.

Det var en tøff start, men med en klokketro på at mange trengte denne kunnskapen holdt jeg meg fast. I 2016 tok jeg et skritt videre og etablerte meg som en del av Lilleeng Helsepark, den største helseparken i Østfold.

Underveis i min praksis som ernæringsrådgiver opplevde jeg stadig at mange av helseproblemene folk sliter med grunner i en stresset livsstil, eller tidligere store påkjenninger.

Mange hadde behov for undervisning i enkel stressregulering for å kunne stabilisere blodsukkeret.

Medisinsk Yoga viste seg å være et overraskende godt verktøy, og jeg tok instruktørutdannelse i MediYoga og implementerte denne treningsformen i praksisen jeg drev som ernæringsrådgiver. På den måten kunne jeg tilby en mer helhetlig veiledning i en livsstilsendring.

Mange tenker at trening forutsetter belastning og svette. Men vi forblir ikke 24 år gjennom hele livet, og behovet for hvilken treningsform du benytter for god helse endrer seg gjennom livet.

Det er ikke uvanlig å tenke på fortiden med stjerner i øynene, -dengangen man var i så god form! Det er derfor en prosess for de fleste av oss å akseptere og glede seg over visdommen vi tilegner oss gjennom hendelser i livet som kan være tunge. Den rolige treningsformen i MediYoga gjør oss i stand til å akseptere og føle takknemlighet, og det er styrkende.

Rolige treningsformer med fokus mot pust og sammenhengen mellom hode og kroppen viser seg å være akkurat det rette for mange stressede mennesker.

Derfor underviser jeg nå Mindful Yoga, Yin yoga, Qigong (som Tai Chi) i mitt eget Yogastudio på Lilleeng Helsepark i Moss.

Du er velkommen til individuell trening eller ernæringsveiledning i min praksis på Lilleeng Helsepark i Moss!

Du er unik, og det er din styrke. Ta vare på deg selv og tilpass livsstilen din slik at du opplever glede, overskudd og takknemlighet over den du er.

hilsen Anne-Grete