Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Yoga & Ayurveda

26. februar 2018 @ 18:00 - 19:30

Kr 1200

YOGA & AYURVEDA – kurs over 4 mandager fra 26. februar – 19. mars 2018

Ayurvedisk yoga har optimal helse og velvære som mål, fysisk og mentalt. Vi kan si at dette legger det beste grunnlaget for yoga som en spirituell selv-realisering, men at vi først og fremst praktiserer for å bringe ”Doshaene” i balanse og for å styrke ”Ojas, Tejas og Prana”. Ayurveda er basert på en forståelse av at vi alle er født unike, med en unik konstitusjon og at kosthold og praksiser som yoga må tilpasses denne.

Doshaene; Vata, Pitta og Kapha, er i utgangspunktet funksjonelle prinsipper i kroppen, men når vi snakker om konstitusjon og bestemmer typer så viser det til tendenser for ubalanser i disse. En ”Vata-type” vil generelt trenge et annet kosthold og en annen form for yoga enn en ”Pitta-” eller ”Kapha type”. Ayurvedisk yoga er slik ikke en spesiell stil eller spesielle praksiser, men er basert på en individuell tilnærming og forståelse av våre ulike utgangspunkt og behov.

I dette introduksjonskurset vil du lære om Doshaene og de tre grunnleggende forskjellige tilnærminger til yoga som dette impliserer, slik at du lettere kan forstå hva som kan være gode retningslinjer for deg. ”Ojas, Tejas og Prana” er på en måte de positive aspektene ved Doshaene og kvaliteter vi ønsker å nære. Du vil få en introduksjon til hva disse begrepene innebærer og hvordan vi arbeider med dette i yoga både i de fysiske øvelsene, asanas, i meditasjon, og gjennom pust.

Detaljer

Dato:
26. februar 2018
Tid
18:00 - 19:30
Kostnad:
Kr 1200
Hendelse Tags:
, , , , , , , , , , , , , , ,

Arrangør

Frøydis Elvestrand
Epost:
post@yogarom.net
Hjemmeside:
http://yogarom.net/

Sted

Moss YogaSenter